Mans legt Bob en Bernard wat uit

Software zonder bugs bestaat niet

Het is tegenwoordig praktisch onmogelijk om geheel foutvrije software op te leveren. Er zijn te veel verschillende situaties waarbij variërende hard- en software met elkaar moeten communiceren, waardoor te veel scenario's ontstaan om te testen. Het is aan de test-engineer om te bepalen welke cases hij zal gaan testen om het best dekkende resultaat te behalen.

Zo is het ondoenlijk om alle schermgroottes van Android telefoons te controleren bij het testen van een website of applicatie, want dit zijn er duizenden. Een representatieve selectie van telefoons moet dan verzekeren dat het er op elk beeldscherm conform design getoond wordt.

Het is evengoed niet mogelijk om alle besturingssoftware te testen, er zijn honderden versies van verschillende systemen die weer draaien op duizenden verschillende hardware-producten. Verouderde systemen veroorzaken allerlei problemen die je niet altijd met testen kan meenemen.

Een ervaren softwaretester van Cube weet goed in te schatten welke scenario’s, devices en systemen nagelopen moeten worden, om zo het meest dekkende testplan op te zetten in de tijd die beschikbaar is.